Kedves Látogató!
 
A QuaBLAmodell vállalkozás azzal a céllal született, hogy H0-ás méretarányú (1:87-es) MAGYAR KISSZÉRIÁS vasútmodelleket készítsen. A cég története 1995-re nyúlik vissza, amikor elkészült az első modell, amely egy kéttengelyes tartály kocsi volt. A modellek azóta is kézimunkával készülnek, különböző gyártók modelljeinek átépítésével és/vagy festésével, de természetesen készül saját építés is.

A modellek készítése csapatmunkában folyik, valamennyi munkatársunk szakszerű munkájával járul hozzá egy-egy modell elkészüléséhez.
Az első időkben minden modell feliratozásához csak szárazmatricát használtunk, de 2006 tavaszától egy korszerűbb, úgynevezett tamponálási technológiával bővítettük tevékenységünket, egy még magasabb színvonal elérése érdekében.

Kiemelten kezeljük a cégektől, vállakozásoktól kapott megrendeléseinket legyen az vasúti vagy közúti modellek készítéséről szóló megbízás. Lehetőség szerint, a vásárlóink részére az ilyen megrendelésből is biztosítunk modelleket amennyiben a megrendelő ehhez hozzájárul.

Cégünk tevékenységéből kiemelnénk a MÁV Felépítményvizsgáló Kft.-nek készített FMK-007-pályaszámú mérőkocsit, de érdemes megemlíteni a Märklin-nek készített MÁV 1047-es tanulmánymodelleket, vagy akár a Középeurópai Gázterminál Rt. gázszállító tartálykocsiját is.


Legbüszkébbek azonban a Bombardier MÁV Dunakeszi járműjavító Kft.-nek készített modellekre vagyunk. A közúti járművek tekintetében a zalaegerszegi Trans Tank tartálykocsija, vagy a szívünkhöz legközelebb álló, ma már hungarikumnak számító egykori HUNGAROCAMION modelljei is a legmesszemenőbbig tükrözik az eredeti járművek tulajdonságait.

Valamennyi modellünkre vonatkoznak a következők:
- csak magyar vonatkozású modelleket készítünk,
- egy pályaszámvariációt egyszer adunk ki,
- a széria általában nem haladja meg a húsz darabot.
 
Ezen az oldalon elolvashatja a QuaBLAmodell történetének főbb állomásait.
 
 
 

© www.quablamodell.hu 1995-2016