Közúti modellek (a képek nagyíthatók)
 
Hungarocamion Reanult R310 kamion - A gyári alkatrészeket Herpa és AWM alapokból használtuk fel. Az eredetileg háromtengelyes, színpados pótkocsi oldalfalát teljesen átalakítottuk, új hátfalat és alvázkeretet kapott. Nem feledkeztünk meg az alvázon elhelyezett ládákról, valamint a hátsó tengely mögötti pótkerekekről sem. Az eredeti kivitelnek megfelelően a színezést vajszínű réteggel készítettük el. A traktor is a "franciás" Hungarocamion-zöldet kapta, de már a vasalós-logóval. A szélvédő alatti Hungarocamion-felirat sem hiányzik a fülkéről. Az eredeti járműről az angol kikötőben készített korabeli fotó alapján joggal kijelenthető, hogy egy autentikus kamionmodellel sikerült gazdagítanunk a közúti áruszállítás rajongóinak jármű- állományát. Külön köszönet illeti meg Benedek László (HC) barátunkat, akinek az útmutatása nélkül ezt a kamiont nem tudtuk volna ilyen szinvonalon elkészíteni. Bízunk benne, hogy a QuaBLA modellje méltó a Hungarocamion legendájához. A múlt felidézéséhez jó utat kívánunk!
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91100
Hungarocamion Reanult R310
ADG-166 + XTA-166
2008.12.14.

 
 
Trans Tank Mercedes Actros kamion - A TRANS TANK Nemzetközi Tankautó Fuvarozási Kft. 1990-ben alakult, 60 darab saját szerelvénnyel rendelkezik, speciális hőszigetelt és fűthető tartályfélpótkocsikkal, valamint korszerű EUR 5-ös vontatókkal. Ezek a járművek Magyarország egyik legjelentősebb speciális járműparkját jelentik, de szükség esetén alvállalkozóik jelentős háttérkapacitással állnak rendelkezésre. Az eredeti szerelvénnyel, megegyező paraméterekkel készítettük el a képeken található tartályszerelvényt. A Mercedes gyári színkódjának megfelelő festékkel fényezett modell ugyan azt a képet tárja elénk, mintha az eredeti járművet szemlélnénk. A tartálytestben visszatükröződő táj, és a vontató hátfalának képe önmagáért beszél.
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91070
Trans Tank Mercedes Actros
FLJ-102 + XUT-342
2007.12.23.

   
 
Országos Korona Gombaipari Egyesülés Renault kamion - Magyarország Európa egyik legrégibb gombatermelő országa; már a múlt század közepéről több leírás sikeres sampinyontermesztésről tudósít. Szaporítóanyag (gombacsíra) gyártásában is a legelsők között voltunk: az 1926-ban indult gyártó laboratóriumot rövidesen két újabb követi. A kiváló minőségű hazai szaporítóanyag nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a 40-es évek elejére Magyarország a termesztett gomba mennyiségével - Franciaország és Anglia után - a harmadik lett Európában. Ebben az időben csíraexportunk is, különösen Németországba, jelentős volt.
Az Országos Gombaipari Egyesülés már több mint tíz éve indult kisvállalkozásból fejlődött naggyá, s ma - több kft-t és vállalkozást foglalva magában - Közép- és Kelet-Európa gombaiparának meghatározó tényezője. Nagy szerepe volt és van abban, hogy az országos gombatermelés 1990 óta megháromszorozódott: 1995-ben eléri-meghaladja a 25 ezer tonnát. Az egy lakosra jutó megtermelt gomba mennyiségével (évi 2,50 kg/fő Magyarország hozzávetőlegesen elérte a hasonló mai nyugat-európai átlagot. A "Korona" a gombaipar teljes vertikumával rendelkezik, térségünkben, e tekintetben egyedülállóként. A közelmúlttól már termel a korszerű, KORONA LE CHAMPION GOMBACSÍRA-LABORATÓRIUM, amely továbbfejlesztett francia gyártástechnológiával üzemel, ugyanakkor felvállalja a 70 éves magyar szaporítóanyag-gyártás értékes örökségét. A világhírű, francia Le Champion céggel való együttműködés egyaránt biztosíték a technológia és a gyártott csírák (fajták) kiválóságára. Az üzem napi egy műszakban évi 2 millió liter csíra előállítására képes. Mivel ez a mennyiség a jelenlegi hazai csíraszükségletnél nagyobb, a felesleges mennyiséget exportáljuk.
A "Korona" saját Renault Prémium vontatókkal, és hűtő-pótkocsikkal is rendelkezik, melyekkel sűrűn találkozhatunk hazánk, és az Európa közútjain. Érdemes még megemlíteni a cég idegenforgalmi, és borászati tevékenységét, melynek garanciája a gyönyörű panoráma mellett a jó levegő is. Az Egri Korona Borház és Borfalu az egri borvidéken, az egerszalóki hőforráshoz vezető úton Kerecsend és Demjén falvak között található. Bővebbet awww.koronaborhaz.hu oldalon olvashatnak.
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91060
Országos Korona Gombaipari Egyesülés
HYT-006 + FXJ-916
2007.12.01.

   
 
QuaBLA Scania Torpedo kamion - A neves HERPA cég alapmodeljének felhasználásával készítettük el a QuaBLA Modell vállalkozás jubileumi modelljét. A vontató a méltán népszerű Scania Topline, "Csőrös"-nek (tőlünk nyugatabbra "Torpedó"-nak) becézett változata. A pótkocsi függönyös, mélyágyas, hófehér ponyvás kivitel.
A szerelvényen a hagyományos QuaBLA logó mutatkozik. A jubileumi kiadás apropóját a 2007 tavaszára elkészült 5000.-ik modellünk adta. A cég fennállásának tizenkettedik esztendejére elért modellek számában, a szériában kiadott, valamint az egyedi megrendelésű járművek is benne foglaltatnak. A modellből tíz egységet készítettünk.
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91050
QuaBLA Scania Torpedo
QUA-003 + XUA-001
2007.04.20.

   
 
Farkas Transz Mercedes Actros kamion - A Farkas-transz Szállítási Kft. 1996-ban alakult, 100% magyar tulajdonú, folyamatosan fejlődő, speciális feladatra, veszélyes hulladékok belföldi és nemzetközi szállítására szakosodott vállalkozás. Tevékenységük kiterjed az ország egész területére. A szilárd és folyékony veszélyes hulladékgyűjtést, szállítást, a Környezetvédelmi Főfelügyelőség érvényes engedélyével végzik. Évente több tízezer tonna hulladék szállítását bonyolítják, környezetre kevésbé terhelő, ADR vizsgával rendelkező, korszerű tehergépkocsikkal. Herpa bázismodell felhasználásával készítettük el a cég hűtős szerelvényét. Messzemenőkig figyelembevettük az eredeti járművön található részleteket, és különlegességet. A vontató tetejére villogó került, a légkürtökről sem feledkeztünk meg. Külön figyelmet érdemel a pótkocsin található, a járműgyártó feliratával ellátott sárfogó gumi.
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91042
Farkas Transz Mercedes Actros
FLG-015 + FYU-893
2007.12.17.

   
 
Waberer's Mercedes Actros kamion - Az 1948-ban létrejött Volán teherfuvarozási vállalatot 1994-ben privatizálta Wáberer György társaival. A cég újjászervezése után részvételével épült meg 2001-ben a Budapesti Intermodális Logisztikai Központot (BILK), Közép-Európa legnagyobb logisztikai központja. A következő évben a Volán Tefu Rt. megvásárolta a Hungarocamion Rt.-t, ezzel létrejött Magyarország és Közép-Európa legnagyobb szállítmányozási és logisztikai szolgáltatója. Ez a cégcsoport 2003-ban vette fel Waberer's nevet, amely egy évvel késobb kiérdemelte "Az Év Vállalata" címet. A szállítmányozási vállalat optimális megoldást nyújt ügyfelei számára. Ezt a kamionok ponyváján Európa-szerte látható márka, a Waberer's Optimum Solution is kifejezi.
A Waberer's hűtőkamionját Herpa bázisból készítettük az eredeti járművel megegyező paraméterekkel. A pótkocsi részletes kidolgozottsága külön figyelmet érdemel: a kommunikációs partner emblémájától kezdve a járműgyártó cég emlémájáig minden részlet a valóságos járművel megegyezik.
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91030
Waberer's Mercedes Actros
FJX-592 + XZA-766
2006.12.18.

 
 
Tonomár Ker Kft. MAN kamion
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91020
Tonomár Ker Kft.
FLG-920 + FZM-324
2006.11.10.

 
 
Kovács Trans Scania Topline kamion
cikkszám
jármű adatai
megjelenés dátuma
termékcsoport
91010
Kovács Trans
KEA-807 + XUT-282
2006.10.10.

 
 
 
  © www.quablamodell.hu 1995-2015
utoljára módosítva: 2009. március 3.