Modelljeink:
 
A QuaBLAmodell által készített közúti és vasúti modellek jelentős része gyári modellek átalakítása során születik meg. A bázismodellek kiválasztásánál mindig szem előtt tartjuk a magas minőséget és a megcélzott QuaBLAmodell-hez való lehető legpontosabb méretbeli és formai hasonlóságot.

Munkánk során elsősorban az alábbi gyártók termékeit alakítjuk át:
Roco Modelleisenbahn Gmbh (www.roco.cc)
Piko Modellbahnen (www.piko.de)
TilligH0Bahn (korábban: Sachsenmodelle)
Hornby csoport (Lima, Joeuf, Rivarossi) (http://hornbyinternational.com)
FuGgerth (www.fuggerth.hu)
Herpa (www.herpa.de)
 
Gyári bázismodellek használata esetén is számos modellünk tartalmaz egyedi, öntéssel vagy rézmaratással készített kiegészítőket (pl. kapaszkodók, korlátok) Az átalakítások mellett vannak olyan modelljeink, amelyek bázismodell felhasználása nélkül, egyedi alapokra készülnek.

Modelljeink feliratozásához korábban a QuaBLAmodell Team által kifejlesztett ContaDry szárazmatrica családot használtuk, 2006 óta azonban egy új, magasabb minőséget eredményező, ún. tamponálási technológiát vezettünk be, amellyel akár többszínű nyomatok, logók is elkészíthetők. Az új eljárás bevezetése nem jelentkezett a modellek árának növekedésében, sőt reméljük, hogy a hosszas előkészítő munka meghozza gyümölcsét, kedvezőbb árakat tudunk biztosítani az Önök számára.

A teljes élethűség megteremtése érdekében egyes modelljeinket speciális eljárásokkal öregbítjük, antikoljuk, esetleg grafittivel látjuk el.
 
2006-ban bevezettük a QuaBLA száriákat az alábbiak szerint:
A QuaBLA Modell kínálatában, ma már hagyományosnak méltán nevezhető sorozat márkaneve: QuaBLA Express. Ezek a modellek képezik választékunk gerincét. A jövőben is erre a sorozatra építjük legtöbb termékünket.
A kis példányszámot kedvelő komoly gyűjtők, a QuaBLA Exclusive sorozatot választhatják. E széria öt (5!) darabos példányszáma biztosítja, hogya modell komoly értéket képviselhet a későbbiekben.
2007-ben bevezetett új szériánk elnevezése a QuaBLA Truck, amely közúti modelleket, azon belül is elsősorban kamionokat jelöl. E széria keretén belül az eredetivel mindenben megegyező vontatókat és vontatmányokat, felépítményeket készítünk.
A nagyvasúti járművek hangulatát a QuaBLA Original modelljei tükrözik, mivel ezeken a modelleken öregbítést alkalmazunk. Ezzel a módszerrel érjük el, hogy az elkészült járművek az eredetivel azonos vizuális hatást nyújtsanak.
 
A fenti menü segítségével megtekintheti az elmúlt tizennégy év "termését", a QuaBLAmodell által létrehozott vasúti és közúti modelleket. Jó modellezést kívánunk!
 
 
  © www.quablamodell.hu 1995-2015
utoljára módosítva: