Kedves Látogató!
 
A QuaBLA Modell vállalkozás tizenöt esztendeje készít magas minőségben vasútmodelleket. 2006-ban készült el az első közúti modell, amely a Kovács Transz Kft. függönyös szerelvénye volt.

Azóta több céges megrendelésnek tettünk eleget, melyet a honlap közúti menüjében tekinthet meg. Mivel kizárólag magyar vonatkozású modelleket készítünk, természetesnek vettük, hogy a Hungarocamion sem hiányozhat a palettáról.
Ahogy megismertük a kamionok világát, rádöbbentünk, hogy a nemzetközileg elismert cég már nem is létezik. A most felnövő nemzedék, már nem láthatja ezt a „hungarikumot”, amely 1966-os megalakulása után a magyar közúti fuvarozás büszkesége volt.

A vállalat járműveit, szeretnénk elkészíteni profi minőségben, a mai kor követelményeinek megfelelően, rendszámmal, tükörrel és egyéb kiegészítőkkel. Terveink szerint több típusból álló modellsorozat fog megjelenni, amely méltón örökíti meg a nagy cég emlékét.

Egy Hungarocamion modell profi minőségű elkészítéséhez nem elég egy fénykép.

Nekünk három év munkája kellett, hogy megismerjük a céget, a járműveket, a volt dogozókat, akiknek segítsége nélkül nem mertünk volna belevágni e szép, de nehéz feladatba.

Az első HC-modellünk a Renault R310-es vontató ruhaszállító pótkocsival jelent meg 2008 decemberében tízdarabos szériában. Hamar elfogyott, szerencsés gyűjtők féltett darabjává vált.

Most elérkezettnek látjuk az időt, hogy folytassuk a modellek kiadását rendszeres megjelenéssel.

A kamionok kézimunkával, sok-sok munkaóra ráfordításával készülnek. A modelljeink színezése az eredeti járművekkel azonos, a feliratok a szabványban rögzített méretekben kizárólag tamponnyomással kerülnek fel a felületekre. A gyári alapanyagok felhasználása mellett a külön alkatrészeket rézmaratással készítjük. Modelljeink darabszáma nem haladhatja meg a húsz darabot, és minden modell megjelenésekor feltüntetjük a kiadott darabszámot is.

Cégünk üzletpolitikai szabályai szerint a modelleket ugyanabban a formában nem tudjuk soha többé még egyszer kiadni. Így őrizzük meg termékeink értékállóságát a jövőben.

 
 
 
  © www.quablamodell.hu 1995-2015 | készítette a